Kurczak w sezamie to prosty sposób na ciekawy i aromatyczny obiad. Jeżeli lubisz chude mięso z kurczaka, a z nudziły ci się już tradycyjne sposoby na jego przygotowanie, wypróbuj jak będzie smakował w sezamowej panierce.

składniki:
- pierś z kurczaka
- olej
- 2 łyżki mąki
- jajko
- 3 łyżki sezamu
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Myjemy pierś z kurczaka, osuszamy i posypujemy solą i pieprzem.
- Obtaczamy pierś w mące, następnie panierujemy w jajku i sezamie.
- Smażymy mięso na rozgrzanej patelni około 10 minut z każdej strony.
- Podajemy zaraz po przyrządzeniu. Najlepiej smakuje z ryżem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













