Oto przepis na aromatyczny sos sojowo- miodowy idealne komponuje się z daniami mięsnymi i rybami. 
 

składniki: 
- 1 papryczka chili
- 6 łyżek sosu sojowego
- 2 łyżki płynnego miodu
- sok i starta skórka z 1 limonki
przyrządzanie:
- Chili umyj, oczyść z pestek i posiekaj.
- Wymieszaj z sosem sojowym.
- Dodaj miód, sok z limonki i skórkę. Wszystko dokładnie przemieszaj i odstaw do lodówki na 15 minut.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














