Przepis na sos holenderski powinien znać każdy. A to czemu? Ponieważ jest to kryzysowe wyjście gdy pojawią się goście i chcemy wzbogacić smak zwykłych kanapek czy pieczeni. Sos nadaje się doskonale do jarzyn, wędlin i wszelkich mięs. Przepis wg Roberta Makłowicza
[caption id="attachment_198179" align="aligncenter" width="460"]
Hollandaise sauce with black pepper on top and its ingredients, egg and butter in the back (Selective Focus, Focus in the middle of the bowl)[/caption]składniki:
- 4 żółtka* 125g masła * sok z pół cytryny
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














