składniki:
- czerwona cebula
- 4 ząbki czosnku
- 2 ostre papryczki chili
- 2 łyżki słodkiej wędzonej papryki czerwonej
- 2 cytryny
- 4 łyżki białego octu winnego
- pęczek bazylii
przyrządzanie:
- Czerwona cebulę posiekaj i zmiksuj.
- Dodaj zmiażdżony czosnek, chili, paprykę w proszku, skórkę otartą z 2 cytryn, sok z 1 cytryny, ocet winny, sól i pieprz.
- Wszystko ponownie zmiksuj.
- Na końcu dodaj pęczek bazylii i trochę wody. Jeszcze raz zmiksuj.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















