Niezwykle wyrazisty sos z czarnych porzeczek, który wzbogaci smak wykwintnego dania z kaczki.
Składniki przepisu kulinarnego:
- 200 g czarnych porzeczek
- 200 ml bulionu
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 50 ml malagi
- 2 łyżki sosu z pieczenia kaczki
- 1 łyżeczka tymianku
- cukier
Sposób wykonania:
Porzeczki oczyścić, opłukać, zalać bulionem, malagą, dodać 1 łyżkę cukru, tymianek i koncentrat pomidorowy. Gotować 15 minut, przetrzeć, doprawić cukrem, solą i pieprzem.
Przed podaniem dodać sos z pieczenia kaczki, wymieszać i zagotować. Podawać do kaczki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













