Oryginalna włoska wersja spaghetti carbonara nie posiada ani gramu śmietany, ale nie każdy potrafi taki przepis wykonać. My podajemy wam proste instrukcje, aby zrobić prawdziwą carbonarę. Zawsze wychodzi!

składniki:
- 160 gramów makaronu spaghetti
- 70 gramów guanciale, panchetty lub wędzonego boczku (w kawałku)
- 50 gramów sera pecorino lub parmezanu
- 2 jajka kurze
- 1 ząbek czosnku
- szczypta czarnego pieprzu (mielonego)
przyrządzanie:
Czytaj przepis na kolejnej stronie!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














