Stek z tuńczyka to propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają kuchnie śródziemnomorską. Sezamowa panierka dodaje rybie niepowtarzalnego smaku.
składniki:
- 2 steki z tuńczyka
- sól, pieprz i sos sojowy do przyprawienia
- 5-6 łyżek ziaren sezamu, najlepiej mieszane czarne i jasne
- 2-3 łyżki oleju kokosowego
przyrządzanie:
1. Surowe steki z tuńczyka przyprawiamy małą ilością soli i pieprzu, następnie polewamy sosem sojowym i obtaczamy ze wszystkich stron w ziarnach sezamu.
2. Na patelni z grubym dnem rozgrzewamy mocno olej kokosowy, na którym smażymy steki ok. 3-4 minuty z każdej strony, by mięso ryby w środku pozostało surowe i wilgotne.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














