Suszenie grzybów, owoców czy warzyw to idealny sposób na konserwowanie żywności bez utraty smaku czy zapachu. Suszenie polega na odparowaniu z nich nawet do 75% wody! Tak wysuszone produkty mogą zostać wykorzystane, kiedy jest ich deficyt- np. w zimie.
- Wartości odżywczej nie tracą nasiona roślin strączkowych bogate w białko, które zachowuje się podczas suszenia. Suszone owoce poprawiają pracę przewodu pokarmowego, ale mają sporo kalorii.
CZYTAJ DALEJ>>>>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















