Nadziewane pieczarki to pyszny, wegetariański przysmak, który z powodzeniem sprawdzi się w sylwestrową noc. Proste, smaczne i tanie w przygotowaniu! Zobacz nasz przepis.
składniki:
- 10 pieczarek (najlepiej bardzo dużych)
- 10 porcji szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki śmietany 18%
- sól
- pieprz
- ser żółty
- masło
przyrządzanie:
- Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
- Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i dodaj szpinak.
- Do szpinaku dodaj sól, pieprz, posiekany czosnek, śmietanę i podsmażaj przez około 3 minuty.
- Pieczarki umyj i odkrój trzonki. Następnie posól i do kapeluszy włóż szpinak. Posyp startym serem.
- Pieczarki ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz przez około 15 minut.