Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jakie naturalne produkty poprawiają stan zębów i dziąseł? Oto 6 z nich

Jakie naturalne produkty poprawiają stan zębów i dziąseł? Oto 6 z nich

Te produkty poprawiają ostrość widzenia (zawierają witaminę A i kwas foliowy)

Te produkty poprawiają ostrość widzenia (zawierają witaminę A i kwas foliowy)

Akcenty drewniane w kuchni- 10 modnych inspiracji!

Akcenty drewniane w kuchni- 10 modnych inspiracji!

Kakaowy sos do ciast i placków  (tylko 3 składniki)

Kakaowy sos do ciast i placków (tylko 3 składniki)

10 przekąsek ze ŚWIATA, które powinniście przetestować!

10 przekąsek ze ŚWIATA, które powinniście przetestować!

Jak zagęścić wodnistą zupę lub sos? 3 proste sposoby!

Jak zagęścić wodnistą zupę lub sos? 3 proste sposoby!

Kremowa zupa z kalafiora i curry

Kremowa zupa z kalafiora i curry

OBIAD ZA GROSIK: Makaron+oliwa+pomidory+ser

OBIAD ZA GROSIK: Makaron+oliwa+pomidory+ser

Co przygotować na szybką kolację? 10 prostych i smacznych propozycji!

Co przygotować na szybką kolację? 10 prostych i smacznych propozycji!

8 waszych ulubionych przepisów na CIASTA I TORTY IMIENINOWE!

8 waszych ulubionych przepisów na CIASTA I TORTY IMIENINOWE!

Desery i przegryzki idealne na URODZINY DZIECKA!

Desery i przegryzki idealne na URODZINY DZIECKA!

Mocno czekoladowe muffiny, które zawsze się udają! Banalny przepis!

Mocno czekoladowe muffiny, które zawsze się udają! Banalny przepis!

Nalewka imbirowa (idealna na przeziębienie)

Nalewka imbirowa (idealna na przeziębienie)

Kremowa zupa koperkowo- ziemniaczana

Kremowa zupa koperkowo- ziemniaczana

Orkiszowe muffiny z owocami

Orkiszowe muffiny z owocami

Kuchenne akcesoria, które idealnie sprawdzą się na prezent!

Kuchenne akcesoria, które idealnie sprawdzą się na prezent!

Szparagi – jak szybko przygotować

W sklepach zaczynają pojawiać się produkty sezonowe, które mają wiele cennych składników. Warto z nich korzystać, ponieważ wiele z nich znika tak szybko jak się pojawia. Jednym z takich produktów sezonowych są szaragi. Są one wartościowym produktem, którego warto wprowadzić do swojej diety. Wiele osób rezygnuje z tego, ponieważ nie wie jak przygotować szparagi. A to wcale nie jest trudne i nie wymaga wiele wysiłku.

  1. Umyj

Koniecznie je umyj. Tak jak każdy owoc i warzywo, szparagi również muszą być dokładnie umyte, by być gotowe do spożycia.

  1. Odetnij końcówki

Szparagi białe i zielone mają zabarwione na fioletowo końcówki. I jest to część szparagów, który musimy obciąć. Należy uciąć dolną część, do momentu, gdzie będzie ona miała jednolity kolor.

  1. Zwiąż wszystkie szparagi razem

Jeśli zamierzasz gotować szparagi, to najpierw zwiąż je wszystkie. W ten sposób będziesz mieć pewność, że żadna z nich nie zsunie się do wody w całości, co sprawi, że jej górna część się rozgotuje.

  1. Gotuj od 4 do 10 minut

Długość gotowania szparagów, zależy od ich grubości.