Uwielbiasz włoski deser tiramisu? Tym razem proponujemy go w truskawkowej wersji. Skusisz się na odrobinę słodkości?
składniki: 
- 25 dag serka mascarpone
 - 15 dag śmietany kremówki 30%
 - 5 łyżek cukru pudru
 - 1 mała filiżanka espresso
 - 1 kieliszek amaretto
 - 15 podłużnych biszkoptów
 - 3 łyżki kakao do posypania
 - ok 20 truskawek
 
przyrządzanie:
1.Serek mascarpone mieszamy z ubitą kremówką i cukrem pudrem.
2. Parzymy kawę i dodajemy do niej likier amaretto. Mieszamy.
3. Połowę biszkoptów nasączamy kawą i amaretto i nakładamy na dno formy. Na biszkopty wykładamy 1/4 część masy mascarpone i układamy pokrojone truskawki. Na owoce nakładamy ponownie 1/4 część masy.
4. Następnie układamy pozostałe biszkopty nasączone w kawie z likierem, a na biszkopty resztę masy mascarpone.
5. Na wierzch sypiemy kakao i układamy truskawki do ozdoby.
6. Tiramisu schładzamy w lodówce przez całą noc.
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














