Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

Tortilla z ryżem i kiszoną kapustą

Jeden z najbardziej oryginalnych przepisów na przygotowanie tradycyjnego hiszpańskiego dania.

czas: 40 minut

liczba porcji: 4

składniki:
150 g ryżu 150 g kapusty kiszonej 1 czerwona papryka 3-4 młode cebulki 3-4 ziemniaki 3 jaja 4 łyżki śmietany 150 g owczego sera (może być feta) sól, pieprz, kminek

przyrządzanie:

W osolonej wodzie ugotować ryż. Obrać i ugotować ziemniaki. W czasie, gdy te składniki się gotują, paprykę pokroić w drobną kostkę, cebulę w krążki. Kapustę kiszoną posiekać. Lekko ostygnięty ryż wymieszać z jajami, śmietaną, doprawić do smaku. Ziemniaki pokroić w plastry i rozłożyć połowę na dużej patelni na rozgrzanym uprzednio tłuszczu. Przykryć połową masy z jaj i ryżu. Następnie rozłożyć połowę kapusty kiszonej, papryki i cebulki. Posypać połową pokruszonego sera. Przykryć pokrywką i smażyć około 20 minut. W taki sam sposób usmażyć drugą tortillę.

uwagi:
Zamiast zwykłego ryżu, dla wzmocnienia efektu, możemy użyć aromatycznego ryżu dzikiego lub półdzikiego.