Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Węgierski pogacze serowe

Węgierski pogacze serowe

Chleb zapiekany z mozzarellą

Chleb zapiekany z mozzarellą

Sałatka z marynowanych buraczków

Sałatka z marynowanych buraczków

Pikantny karczek

Pikantny karczek

Pieczone gruszki z serem ricotta

Pieczone gruszki z serem ricotta

Placuszki owsiane

Placuszki owsiane

Kurczak z ryżem w sosie słodko- kwaśnym

Kurczak z ryżem w sosie słodko- kwaśnym

Ptysie ziemniaczane

Ptysie ziemniaczane

Kotleciki z pieczarkami

Kotleciki z pieczarkami

Łazanki z kiełbasą

Łazanki z kiełbasą

Pierś z kurczaka w sosie wiśniowym

Pierś z kurczaka w sosie wiśniowym

Sałatka z gyrosem

Sałatka z gyrosem

Sałatka z mango

Sałatka z mango

Sałatka z rukolą

Sałatka z rukolą

Kokosanka

Kokosanka

Torcik waniliowy

Torcik waniliowy

Tradycyjna sałatka jarzynowa – idealna na Wielkanoc!

Tradycyjna sałatka jarzynowa z majonezem, której nie może zabraknąć podczas świąt wielkanocnych! Idealnie sprawdzi się także podczas innych uroczystości rodzinnych! Oto najlepszy przepis.

eating-447384_960_720

składniki:

  • 3 ugotowane marchewki
  • 2 ugotowane pietruszki
  • 1 mały ugotowany seler
  • 3-4 ogórki kiszone lub konserwowe
  • 1 cebula
  • 2 jajka na twardo
  • 1 jabłko
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 słoik majonezu
  • sól
  • pieprz
  • trochę kwaśnej śmietany
  • ząbek czosnku
  • sok z cytryny

przyrządzanie:

Pokrój w równą kostkę marchewki, pietruszki i seler, wymieszaj w misce. Dodaj posiekane ogórki, posiekaną i sparzoną wrzątkiem cebulę, starte na grubej tarce jabłko, pokrojone jajka oraz osączony groszek i kukurydzę z puszki. Połącz składniki sosu, polej sałatkę jarzynową i dokładnie, ale delikatnie wymieszaj.

ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy