składniki:
- 3 opakowania herbatników
- 50 g migdałów
- puszka mleka skondensowanego
przyrządzanie:
- Herbatniki pokrusz a następnie rozdrobnij blenderem.
- Migdały zmiel, dodaj do herbatników i wymieszaj.
- Odsyp 4 łyżki mieszanki do miseczki.
- Ugotuj mleko skondensowane i dodaj do większej części herbatników z migdałami.
- Wymieszaj na jednolita masę.
- Z masy lep kuleczki i obtaczaj w pozostałym proszku herbatnikowym.
- Przed podaniem schłódź w lodówce.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















