Ucierany, z dowolnymi owocami, a co najważniejsze bezglutenowy.

składniki:
- 10 dag smalcu
- 3 jajka
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szklanka mąki bezglutenowej (170 g)
- 30 dag dowolnych owoców
przyrządzanie:
- Smalec utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku.
- Następnie dosyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
- Tortownicę o średnicy 21 cm wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia.
- Do formy przełóż ciasto i rozprowadź.
- Na cieście ułóż owoce.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piecz mniej więcej 30 minut.
- Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone, posyp migdałowymi płatkami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














