Przepis na wątróbkę podsmażaną na cebulce z dodatkiem czerwonego wina.

składniki:
- 50 dag wątróbek drobiowych,
- duża cebula,
- 1/3 szkl.czerwonego wina
- sól, pieprz, olej
przyrządzanie:
-Wątróbki moczyć w mleku przez godzinę.
-Odcedzić i obtoczyć w mące.
-Cebule podsmażyć na maśle. Na tym samym tłuszczu podsmażyć wątróbkę.
-Gdy straci krwisty kolor, dodać wino i dusić kilka minut.
-Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













