Doskonała alternatywa dla niezdrowego fast foodu! Smaczne i pożywne burgery przygotujesz z najzdrowszych warzyw i dodatków. Sprawdź nasz przepis!
składniki:
- 1 starta marchewka
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 łyżki prażonego słonecznika
- 2 łyżki prażonego sezamu
- 1 mała cebula
- 2 łyżki bułki tartej
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
- pół łyżeczki imbiru w proszku
- bułka
- warzywa
przyrządzanie:
- Wszystkie składniki łączymy, dodajemy sól, pieprz, imbir, zioła prowansalskie i formujemy kotleciki.
- Układamy je na blasze i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20-30 minut.
- Bułkę podgrzewamy w piekarniku.
- Następnie smarujemy ją keczupem, sosem czosnkowym, dodajemy rukolę, kotleta, pomidor, ogórek.