Ciasteczka z masłem orzechowym. Proste, chrupiące i pyszne! Dzieci je pokochają!
składniki:
- 1 szklanka naturalnego masła orzechowego 1 szklanka cukru 6 łyżek mleka roślinnego 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, opcjonalnie 1 filiżanka mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej obfita szczypta soli
przyrządzanie:
Zrób ciasto: W dużej misce wymieszaj masło orzechowe, cukier i mieszaj aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodaj mleko i wanilię. Następnie dodaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól, wymieszaj.
Rozwałkuj i spłaszcz, za pomocą łyżki stołowej uformuj kulki o wielkości orzecha włoskiego. Nieco je spłaszcz. Ułóż kulki ciasta na blasze do pieczenia. Opcjonalnie posyp cukrem lub grubą solą.
Pieczenie: Umieścić w piekarniku i piecz przez 10–13 minut, w temperaturze 190 stopni.