Ciasteczka z masłem orzechowym. Proste, chrupiące i pyszne! Dzieci je pokochają!

składniki:
- 1 szklanka naturalnego masła orzechowego 1 szklanka cukru 6 łyżek mleka roślinnego 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, opcjonalnie 1 filiżanka mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej obfita szczypta soli
przyrządzanie:
Zrób ciasto: W dużej misce wymieszaj masło orzechowe, cukier i mieszaj aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodaj mleko i wanilię. Następnie dodaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól, wymieszaj.
Rozwałkuj i spłaszcz, za pomocą łyżki stołowej uformuj kulki o wielkości orzecha włoskiego. Nieco je spłaszcz. Ułóż kulki ciasta na blasze do pieczenia. Opcjonalnie posyp cukrem lub grubą solą.
Pieczenie: Umieścić w piekarniku i piecz przez 10–13 minut, w temperaturze 190 stopni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














