Oto świetny przepis na burgery z kotletami ze szpinaku i quinoi. Zdrowe, pożywne i dietetyczne! Takie potrawy lubimy najbardziej, a wy?
składniki:
- quinoa - kosmosa ryżowa
- kasza jęczmienna
- 1 łyżka oliwy
- 1 duża szalotka
- 1 duży ząbek czosnku
- 150 g młodego szpinaku
- 2 jajka
- 2 łyżki tartej bułki
- 70 g sera cheddar
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
przyrządzanie:
1. Gotujemy kosmose ryżową i kaszę jęczmienną.
2. Na patelni smażymy cebulę, czosnek i szpinak.
3. Mieszamy wszystkie składniki na farsz, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy kotlety na patelni.
4. Przekrajamy bułki, wkładamy kotlety, dodajemy plaster sera i plasterki cebuli. Możemy dodać nasze ulubione sosy i dodatki!