Quiche to rodzaj wypieku w formie placka składającego się z kruchego ciasta i nadzienia warzywnego zalanego jajeczno-śmietanową masą. Dziś przedstawiamy propozycje dla wegetarian.
składniki:
- 250 g mąki
- 100 g masła
- 2 jajka
- szczypta soli
- 1 cebulka średnia
- 1 opakowanie szpinaku w liściach
- 3 jajka
- 200 ml śmietany
- 100 ml mleka
- czosnek
- pół opakowania sera feta
przyrządzanie:
3. Podsmaż cebulkę tak, aby się zeszkliła. Dodaj posiekany czosnek. Następnie wrzuć szpinak na patelnię i przesmażaj 5 minut. Dodaj odrobinę soli.
4. . Przełóż szpinak do miski, dodaj śmietanę, mleko i jajka. Przełóż nadzienie. Poukładaj fetę. Piecz przez 15-20 minut w temperaturze 170 stopni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















