Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Wino i wypieki… czyli Brooklyn Bakery & Wine

Poszukujecie nowych klimatycznych miejsc, które warto odwiedzić w stolicy? Lokali, gdzie można zarówno napić się dobrego wina i skosztować świeżo wypiekanego chleba, ale też zjeść pyszny posiłek? Szukajcie a znajdziecie! A szukać daleko nie trzeba, ponieważ takie miejsce zagościło w samym sercu Warszawy. Na ulicy Żurawiej ulokowana została restauracja Brooklyn Bakery & Wine.
Restauracja oferuje dania przyrządzone według oryginalnych receptur. Największym atutem lokalu jest wypiekane na miejscu pieczywo. Wszystkie chleby, bagietki oraz ciasta są wyrabiane i pieczone na miejscu kilka razy dziennie. W menu nie brakuje również specjalnych (i niedrogich) śniadań, które idealnie uzupełni prawdziwie włoska kawa. Śniadania podawane są od wczesnych godzin porannych, codziennie od godziny 7:30. Każdego dnia przygotowywana jest specjalna oferta lunchowa. Restauracja nie ogranicza się do jednorodnej kuchni i oferuje nam bogate menu. Znajdziemy tam zarówno dania polskie, jak i międzynarodowe. Pasjonaci kuchni amerykańskiej również nie poczują się rozczarowani. W soboty i niedziele restauracja zaprasza całe rodziny wraz z pociechami na rodzinne śniadania i obiady.

W środku lokalu unosi się zapach świeżego pieczywa oraz pysznych ciast, które zachwycają wzrok w przeszklonej witrynie. W mgnieniu oka zapragniesz ich skosztować, a całości szczęścia dopełni lampka dobrego wina. Fani alkoholi na pewno znajdą tam coś dla siebie. Jest bogata karta win oraz drinków, równiez tych autorskich, wymyślonych specjalnie przez barmankę Brooklyn Bakery & Wine. Kolorowe drinki, fascynujący świat alkoholowych mixów powstaje z trunków produkowanych na całym świecie.
Wnętrze lokalu jest jasne i industrialne. Nowoczesny wystrój dopełnia czarno-białe zdjęcie mostu Brooklyńskiego. Ważne miejsce w restauracji zajmuje lampa, do której można przyczepiać specjalne karteczki z uwagami oraz opiniami, które systematycznie czytają właściciele.
Dodatkowo, restauracja czynna jest w piątki i soboty całodobowo z kuchnią funkcjonującą non stop.
Profesjonalizm zespołu sprawi, że czas spędzony w restauracji Brooklyn Bakery & Wine pozostanie na długo w pamięci. Bez wątpienia to jedno z takich miejsc, do których warto zaglądać na śniadanie, lunch, deser i kieliszek wina czy oryginalny drink.
Brooklyn Bakery & Wine
Lokalizacja: ul. Żurawia 32/34 (wejście od ulicy Parkingowej)
Godziny otwarcia:
Poniedziałek – Czwartek – 7:30 – 22:00 lub do ostatniego gościa
Piątek – Sobota 24 h (do niedzieli rano)
Niedziela 10:00 – 22:00 lub do ostatniego klienta