Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Kurczak z ziemniakami i szpinakiem

Kurczak z ziemniakami i szpinakiem

Kotlety z jajek

Kotlety z jajek

Placki z kiełbasą i ziołami

Placki z kiełbasą i ziołami

Przysmak serowy z patelni

Przysmak serowy z patelni

Zupa z fasolką szparagową

Zupa z fasolką szparagową

Kurczak z brokułami w serku mascarpone

Kurczak z brokułami w serku mascarpone

Francuskie zawijasy pomidorowe

Francuskie zawijasy pomidorowe

Ryż curry z mieszanką warzyw

Ryż curry z mieszanką warzyw

Sernik czeski

Sernik czeski

Poduszki z czekoladą

Poduszki z czekoladą

Sałatka z piersi kurczaka i papryki

Sałatka z piersi kurczaka i papryki

Sałatka z chorizo i pomarańczą

Sałatka z chorizo i pomarańczą

Naleśniki zapiekane z nadzieniem

Naleśniki zapiekane z nadzieniem

Roladki z jajek

Roladki z jajek

Kuskus z warzywami i kiełbasą

Kuskus z warzywami i kiełbasą

Kotlety ryżowe w sosie pomidorowym

Kotlety ryżowe w sosie pomidorowym

Wiosenna sałatka z burakami!

Buraki w kuchni stają się coraz modniejsze! Na ciepłą, wiosenną pogodę proponujemy lekką i dietetyczną sałatkę z pieczonymi buraczkami!

salad-753971_640

składniki:

  • 2 buraki
  • mieszanka sałat
  • rzodkiewka
  • orzeszki pinii
  • 3 grzanki
  • ser camembert
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • oliwa z oliwek

przyrządzanie:

1.Umyte buraki pieczemy ze skórką w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 45 minut.

2. Obieramy je i kroimy.

3. Do miski wsypujemy mieszankę sałat, dodajemy buraki, pokrojoną rzodkiewkę.

4. Posypujemy orzeszkami pinii i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z oregano.

5. Robimy grzanki. Na chleb nakładamy ser camembert i zapiekamy w piekarniku.

 

ZOBACZ TEŻ: Sałatka z łososiem i sosem kaparowym