Zainspiruj się kuchnią śródziemnomorską i pozwól sobie na kulinarną podróż do Włoch! Oto prosty przepis na pyszną przekąskę: tosty z pomidorkami i mozzarellą.
składniki:
4 kanapki chleba tostowego firmy Dan Cake,
1 kulka sera mozarella,
paczka pomidorków koktajlowych,
2 łyżki oliwy,
świeża bazylia,
ulubione zioła, np. prowansalskie,
sól, pieprz.
przyrządzanie:
Rozgrzej piekarnik do 180°. W tym czasie pokrój mozzarellę na plastry. Na kromkach chleba tostowego ułóż ser, skrop go oliwą i posyp wybranymi ziołami. Włóż do piekarnika i piecz maks. 25 minut. Gdy tosty będą już gotowe, przystrój je pomidorkami koktajlowymi oraz listkami świeżej bazylii.
ZOBACZ TEŻ: Bananowe brownie bez cukru!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















