Wyrazisty smak wołowiny ze słodką nutą ananasa i rozgrzewającym imbirem, to niecodzienna uczta dla podniebienia. Sprawdź, jak zrobić takie danie!
- Pokrój wołowinę w paski. Wymieszaj łyżkę sezamu, łyżkę miodu, łyżkę mleka, oraz łyżeczkę oleju.
- Do marynaty włóż wołowinę, zakryj miseczkę folią spożywczą i włóż do lodówki na 1 godzinę.
- Posiekaj cebulę, plastry ananasa (w kostkę). Obierz imbir i zetrzyj na tarce (małe oczka).
- Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę i dodaj mięso. Smaż przez około 10 minut.
- Pod koniec smażenia dodaj starty imbir i ananasa. Smaż jeszcze przez 5 minut. Mięso podawaj z plastrami ananasa i roszponką.
ZOBACZ RÓWNIEŻ: Dietetyczna pizza light!