Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

8 przepisów, które koniecznie wypróbuj w ŚWIĘTA 2018! (ciasta, ryba, zupy, uszka)

8 przepisów, które koniecznie wypróbuj w ŚWIĘTA 2018! (ciasta, ryba, zupy, uszka)

5 największych zalet MANDARYNEK! To samo zdrowie!

5 największych zalet MANDARYNEK! To samo zdrowie!

BEZALKOHOLOWY DRINK- 5 przepisów! Pij kiedy chcesz!

BEZALKOHOLOWY DRINK- 5 przepisów! Pij kiedy chcesz!

Jaką RYBĘ podać na wielkanocną kolację? 6 idealnych pomysłów+przepisy!

Jaką RYBĘ podać na wielkanocną kolację? 6 idealnych pomysłów+przepisy!

3 szybkie SAŁATKI z tego co masz w lodówce!

3 szybkie SAŁATKI z tego co masz w lodówce!

25 genialnych sposobów na podanie SZPINAKU!

25 genialnych sposobów na podanie SZPINAKU!

10 pomysłów na szybkie i ładnie wyglądające śniadanie!

10 pomysłów na szybkie i ładnie wyglądające śniadanie!

Kremowa zupa z dorszem i serkiem topionym

Kremowa zupa z dorszem i serkiem topionym

NAJPROSTSZE KRUCHE CIASTECZKA DOMOWE

NAJPROSTSZE KRUCHE CIASTECZKA DOMOWE

Jeśli do KAWY dodasz te 3 składniki, będzie smaczniejsza i zdrowsza!

Jeśli do KAWY dodasz te 3 składniki, będzie smaczniejsza i zdrowsza!

Domowe praliny tylko z 3 składników~HIT!

Domowe praliny tylko z 3 składników~HIT!

Ciasto z mrożonego szpinaku z masą mascarpone

Ciasto z mrożonego szpinaku z masą mascarpone

4 kolorowe koktajle, z dużą dawką witamin! Idealne na przeziębienie!

4 kolorowe koktajle, z dużą dawką witamin! Idealne na przeziębienie!

Romantyczna kolacja we dwoje- gotowe menu na obiad, deser i przystawki!

Romantyczna kolacja we dwoje- gotowe menu na obiad, deser i przystawki!

10 najmodniejszych projektów KUCHNI w 2018 roku!

10 najmodniejszych projektów KUCHNI w 2018 roku!

Te produkty dodadzą skórze naturalnego blasku! Masz je w domu!

Te produkty dodadzą skórze naturalnego blasku! Masz je w domu!

Wyniki toskańskiego konkursu – sprawdźcie, czy wygraliście książkę “Fanklub bułeczek z rozmarynem”!

“Fanklub bułeczek z rozmarynem” to kontynuacja książki Słodkie pieczone kasztany, czyli toskańskie opowieści ze smakiem. Autorka – Aleksadra Seghi zabiera czytelnika w fascynującą podróż po Toskanii. Opowiada nam niesamowite historie, przybliża ich kulturę i podaje sprawdzone przepisy na dania kuchni włoskiej. Sprawdź wyniki naszego konkursu!

 

Zobacz też: 8 wiosennych nowości książkowych

 

 

 

 

ed8dd48111 

 

Książka młodej Polki, która wyjechała do Włoch, wyszła tam za mąż, zamieszkała w miasteczku Pistoia, gdzie pracuje i wychowuje dziecko.  Autorka opowiada ciekawe historie z życia w Toskanii, opisuje święta, targi lokalne i inne wydarzenia, w których uczestniczyła. W każdym rozdziale podaje przepis na danie kuchni włoskiej zilustrowany kolorowym zdjęciem. W książce znajdziemy też wiele fotografii z Toskanii.

Aleksandra Seghi – absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego, filolog włoski. Od siedemnastu lat mieszka w Toskanii. Pracuje w Radio Diffusione Pistoia, przygotowuje i przekazuje wiadomości dla Polaków. Autorka książek: Smaki Toskanii, Słodkie pieczone kasztany, czyli toskańskie opowieści ze smakiem, Zielona Toskania, Domowa kuchnia włoska oraz stron:  aleksandraseghi.com, polacywewloszech.com i blogów: turystawtoskanii.blogspot.com, gasamodobio.blogspot.com. Odpowiada za rubrykę kulinarną w magazynie „La Rivista”. Pisze artykuły dla portali: Cooklet, BosaMama.pl. Współpracuje z gazetą „W piekarni. W cukierni”. W Toskanii prowadzi kursy kulinarne. Oprócz gotowania jej pasją jest tworzenie drewnianej biżuterii. Na co dzień mama Julii.

 

aleksandra_seghi_moja_toskania_okiennica_zielona

 

Fundatorem nagród jest:

 

logo_swiat_Ksiazki

Na kolejnej stronie sprawdź czy wygrałaś!