Tak zwana zapiekanka z resztek. Makaron plus to co masz w lodówce. Zawsze wychodzi coś nowego!
składniki:
- Makaron świderki
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 opakowania serka mozzarella
- 1 puszka krojonych pomidorów
- pół puszki kukurydzy
- kilka listów bazylii
- sól, pieprz
- ostra papryczka w proszku
- oliwa
przyrządzanie:
- Ugotuj makaron al’ dente.
- Na patelnie wlej oliwę i podsmaż posiekany czosnek i cebulę.
- Paprykę pokrój w paski lub w kostkę i dodaj do cebuli. Wlej pomidory, kukurydzę i dopraw całość pieprzem, papryczką i solą.
- Odcedzony makaron przełóż do naczynia żaroodpornego i dodaj sos.
- Na wierzch połóż pokrojoną w plastry mozzarelle.
- Włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekaj przez około 10 minut.
- Posyp bazylią.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















