Zielone puree na bazie ziemniaków i brokuła. Wygląda pięknie i smakuje bardzo ciekawie. Do niedzielnego obiadu sprawdzi się idealnie!

składniki:
- 2 ząbki - czosnku
- 3 łyżki - śmietany
- łyżeczka płaska gałki muszkatołowej
- 8 - ziemniaków
- około pół małego brokuła
przyrządzanie:
- Ziemniaki obrać, pokroić, dodać sól, wrzucić do garnka i gotować około 15 minut
- Po tym czasie dodać różyczki brokułu oraz czosnek i ugotować wszystko do miękkości.
- Odcedzić, dodać śmietanę.
- Przyprawić gałką muszkatołową. Ugnieść. Podawać na ciepło, można ozdobić jak na zdjęciu (pomidorki, czosnek, rzodkiewka, orzeszki pini) lecz nie jest to konieczne
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














