Kremowa zupa z kozim serem oraz brokułem. Pyszna, intensywnie zielona, najlepsza.
składniki:
- 1 litr bulionu z warzyw
- duży brokuł
- kozi ser - kawałek
- sól
- cukier
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
- bazylia świeża
- odrobina oregano
- odrobina czosnku granulowanego
przyrządzanie:
- Brokuł płuczemy w wodzie i dzielimy na różyczki.
- Gotujemy w wodzie z dodatkiem 2 łyżeczek cukru i 3 łyżeczek soli. Gotujemy 7 minut, nie dłużej.
- W tym czasie podgrzać bulion, dodać ugotowanego brokuła, kozi ser, czosnek, bazylię i przyprawy.
- Całość zagotować i zmiksować.
- Podawać z grzankami czosnkowymi.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














