Jeżeli nie masz pomysłu na ciepły posiłek, nie znajdziesz prostszego przepisu niż na zupę krem z mrożonych warzyw. My postanowiliśmy wykorzystać groszek i wyczarować z niego aksamitną i gęstą zupę. Pycha!

składniki:
- 400g mrożonego zielonego groszku Poltino
- ząbek czosnku
- szalotka
- około 2 szklanek bulionu
- 2 łyżki masła
- łyżka oleju
- sól i pieprz do smaku
przyrządzanie:
Szalotkę i czosnek siekamy. Podsmażamy na oleju, dodajemy zamrożony groszek i masło.
Kiedy warzywa się zeszklą, dolewamy bulion – ilość taka, aby zakrywała groszek
Gotujemy do momentu zagotowania.
Blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














