Prosta zupa, która rozgrzeje największego zmarźlucha!

składniki:
- 1200 g dyni (zważonej przed obraniem)
- 5 pomidorów
- 1 cebula
- 4 duże ząbki czosnku (w łupinach)
- 500 ml bulionu
- 2 łyżki oliwy extra vergine
- 60 ml mleka kokosowego lub śmietanki kremówki
- przyprawy: 1/3 łyżeczki soli, 1 łyżeczka kurkumy, po 1/2 łyżeczki suszonego oregano, mielonej ostrej papryki i kminu rzymskiego, szczypta pieprzu
przyrządzanie:
CZYTAJ PRZEPIS NA KOLEJNEJ STRONIE!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














