Błyskawiczna zupa - ogórkowa z mozzarellą. Lekka, przyjemna, smaczna i prosta w wykonaniu!
składniki:
- 1 litr bulionu z warzyw + marchewka i pietruszka z wywaru
- 2 świeże ogórki
- kulka mozzarelli
- czosnek - 2 ząbki
- 1/2 cebulki
- sól, pieprz, papryczka do smaku
- 2 łyżki śmietany do zup
przyrządzanie:
- Bulion gotujemy.
- Ogórki obieramy.
- W misce miksera najpierw rozdrabniamy czosnek, cebulkę, dodajemy świeże zioła, ogórka, mozzarellę.
- Dolewamy kilka łyżek gorącego bulionu i mieszamy. Po chwili całość przelewamy do gorącego bulionu. Podgrzewamy na małym ogniu około 5minut.
- Śmietanę hartujemy. Dolewamy do zupy i szybko całość blendujemy. Doprawiamy.