Ostra i wyrazista zupa pomidorowa w wersji chińskiej. Warto wypróbować coś z kuchni świata. To rozszerza horyzonty i pobudza kubki smakowe.

składniki:
- 1 duża pierś z kurczaka
- włoszczyzna
- 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
- 5 łyżek ryżu sypkiego
- 1 puszka brzoskwiń
- 1 puszka ananasów
- 1 łyżka curry
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Ugotuj pierś z włoszczyzną w 3 litach wody. Nie wylewaj wywaru po ugotowaniu.
- Gdy pierś będzie miękka, wyjmij i obierz z kości, odłóż na bok.
- Rosół przecedź, dodaj do niego ryż.
- Do rosołu dodaj pokrojone w kostkę owoce z puszki oraz sok z tych owoców.
- Pogotuj 12 minut, dodaj koncentrat pomidorowy, curry, przyprawy do smaku. Podawaj z pokrojoną w kostkę piersią z kurczaka. Udekoruj zieleniną.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














