Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Zupa pomidorowa z miodem

Ciekawa propozycja na zupę pomidorową.

składniki:

  • 500 g pomidorów
  • 3 czerwone papryki
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 5 łyżek miodu
  • pęczek tymianku
  • oliwa z oliwek
  • ocet balsamiczny
  • sól, pieprz

przyrządzanie:

  • Pomidory przekrój na połówki i poukładaj wnętrzem do góry w żaroodpornym naczyniu. polej każdy pół łyżeczki miodu i kroplą octu balsamicznego.
  • Na każdym pomidorze połóż gałązkę tymianku.
  • Papryki całe ułóż w drugim naczyniu. Pomidory i papryki włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz, aż pomidory zmiękną, a skórka na papryce zacznie czernieć i pojawią się bąble.
  • Paprykę włóż do plastikowego woreczka, szczelnie zamknij, odstaw na 5 minut.  Po tym czasie wyjmij paprykę i zdejmij skórkę. oraz usuń gniazda nasienne.
  • Z pomidorów również zdejmij skórkę i gałązki tymianku, pozostawiając listki.
  • Wrzuć warzywa do garnka, wlej bulion, zagotuj , a następnie zmiksuj na gładko blenderem. dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
  • Zupę podawaj polaną odrobiną oliwy i octu balsamicznego.