Schłodzona zupa z awokado jest idealnym daniem na lato. Chrupiące orzeszki piniowe i ostra papryczka na wierzchu, dodadzą Twojemu posiłkowi nutki szaleństwa. Jeśli szukasz gorącej zupy z awokado, możesz śmiało ją podgrzać!
składniki:
- 3 szklanki bulionu warzywnego
- 1 i 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę obranego awokado (około 2 owoce)
- 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
- 2 łyżki soku z limonki
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- orzeszki piniowe (do posypania)
- ostra papryka (do posypania)
przyrządzanie:
Bulion ostudź, a następnie dodaj do siebie wszystkie składniki – zblenduj je.
Zupę ochłodź w lodówce, lub podgrzej.
Przed podaniem posyp orzeszkami piniowymi i ostrą papryką. Na wierzch możesz też dodać świeżą kolendrę.
SMACZNEGO!
Zobacz też: Sałatka z awokado i czarnej fasoli