Schłodzona zupa z awokado jest idealnym daniem na lato. Chrupiące orzeszki piniowe i ostra papryczka na wierzchu, dodadzą Twojemu posiłkowi nutki szaleństwa. Jeśli szukasz gorącej zupy z awokado, możesz śmiało ją podgrzać!
składniki: 
- 3 szklanki bulionu warzywnego
- 1 i 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę obranego awokado (około 2 owoce)
- 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
- 2 łyżki soku z limonki
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- orzeszki piniowe (do posypania)
- ostra papryka (do posypania)
przyrządzanie:
Bulion ostudź, a następnie dodaj do siebie wszystkie składniki – zblenduj je.
Zupę ochłodź w lodówce, lub podgrzej.
Przed podaniem posyp orzeszkami piniowymi i ostrą papryką. Na wierzch możesz też dodać świeżą kolendrę.
SMACZNEGO!
Zobacz też: Sałatka z awokado i czarnej fasoli
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














