Oryginalne połączenie zielonego groszku, warzyw i pieczonej gruszki. Uwielbiamy tę zupę!

składniki:
1 l bulionu z warzyw
puszka groszku konserwowego
1 duży ziemniak
1 gruszka
miód
przyprawy do smaku
przyrządzanie:
Do podgrzanego bulionu dodać groszek. Całość gotować na małym gazie przez około 20 minut.
W tym czasie podgotować ziemniaki w osolonej wodzie, a następnie jeszcze gotować przez kolejne 10 minut w bulionie z groszkiem.
Gruszkę przekroić na pół, polać miodem, zawinąć w sreberko i piec w 200 stopniach przez około 20 minut.
Dodać gruszkę do zupy i całość gotować kolejne 5 minut.
Wszystko zmiksować i podawać z ulubionymi przyprawami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














