Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Zupa ze świeżych grzybów i warzyw

Ze świeżych grzybów najlepiej przygotować aromatyczną zupę lub tartę. Mamy dla Was doskonałą recepturą na kremową zupę z grzybów i warzyw. 

5066742049_e08e713370

składniki:

  • 500 g grzybów
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 łyżka zielonego groszku
  • 1,2 l bulionu
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżki mąki
  • sól, pieprz

przyrządzanie:

  • Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Grzyby oczyścić, umyć, jeśli trzeba zdjąć skórkę, pokroić na plasterki i udusić na 2 łyżkach masła z cebulą. Dusić mieszając, aż się grzyby zrumienią.
  • Warzywa obrać, pokroić w „zapałkę”. Dodać zielonym groszek i gotować 25 minut w 200 ml osolonej wody.
  • Do warzyw włożyć uduszone grzyby, zalać bulionem. Mąkę przesmażyć na 1 łyżce masła, rozprowadzić 4 łyżkami zimnej wody, dodać do zupy i gotować przez 10 minut.
  • Warzywa do zupy można przetrzeć
  • Zupy grzybowe można gotować z jednego lub kilku gatunków grzybów, takich jak kurki, maślaki, podgrzybki, koźlaki, borowiki, gąski i opieńki.