Masz ochotę na szybką, lekką i dietetyczną sałatkę? Oto przepis na liście szpinaku z awokado i kiełkami rzodkiewki!
składniki:
- awokado
- pomidory suszone
- liście szpinaku
- kiełki rzodkiewki
- oliwki zielone
- pomidory koktajlowe
- oliwa z oliwek
- musztarda sarepska
- ocet jabłkowy
- sól, pieprz
przyrządzanie:
1. Awokado obieramy i kroimy.
2. Pomidory suszone i koktajlowe kroimy.
3. Na talerz kładziemy liście umytego szpinaku, dorzucamy warzywa.
4. Przyprawiamy
5. Robimy dressing: mieszamy musztardę, ocet i oliwę. Polewamy sałatkę.
6. Na wierzch układamy kiełki rzodkiewki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














