Klarowny rosół to niemal marzenie każdej pani domu. Jeśli zastosujesz się do poniższych rad taki ci właśnie wyjdzie. Oto sposoby na czysty wywar!
Usuń szumowiny – to nic innego jak piana z fragmentami białka z mięsa. Pokazują się one w garnku mniej więcej po godzinie gotowania. Należy je starannie zebrać łyżką i wylać. Nie mają żadnej wartości.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















