Domowe sałatki to wspaniała alternatywa dla tych kupnych, które dłużej zachowują świeżość. Jednak nie bez powodu – przecież naładowane są sztucznymi składnikami. Jak zatem uchować naszą domową sałatkę przed zepsuciem? Oto 3 cenne wskazówki.
KIEDY NAJLEPIEJ PRZYRZĄDZIĆ ?
Ostatecznie sałatkę można przyrządzić około 10 godzin przed podaniem. W takim wypadku należy jednak pamiętać, żeby sól i majonez dodawać chwilę przed podaniem sałatki. Sól sprawia, że warzywa puszczają soki i tracą jędrność, majonez natomiast skraca czas przechowywania warzywnych miksów.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















