Trudno odmówić sobie bułeczki z chlebem i masłem. Na śniadanie, przed obiadem, na kolacje. Czy wiedziałaś, że biały chleb to puste kalorie? Pszenicy nie można już dziś uznać za pokarm zdrowy i odpowiedni dla wszystkich. Nawet ekologiczna czy pełnoziarnista jest obecnie wysoce zmodyfikowaną hybrydą. Zawiera zbyt wiele glutenu. Oto 4 powody, dla których powinno się na zawsze zrezygnować z białego pieczywa!
NIE ZASPOKOISZ GŁODU!
Białe pieczywo powstaje z mąki, którą “oczyszczono” ze wszystkich zdrowych dla organizmu elementów. Dlatego nie znajdziesz w nim między innymi błonnika, który odgrywa ważną rolę w funkcjonowaniu przewodu pokarmowego oraz sprawia, że dłużej czujemy się najedzeni. Jeżeli próbujesz schudnąć weź to pod uwagę! Bogate w błonnik ciemne pieczywo jest w walce o upragnioną wagę twoim sprzymierzeńcem.
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















