Główną zaletą jaką otrzymujemy ze spożywania żółtego sera jest zaopatrzenie naszego organizmu w wapń. Jednak to jedyny plus w morzu minusów i wad tego przysmaku. Trudno wyobrazić sobie pizzę, lasagne czy kanapkę bez niego choć plasterek żółtego sera może mieć 90 kcal. To dużo, więc dbające o linię osoby powinny trzymać się od niego z daleka. Chcecie poznać prawdę? Oto 4 powody, dla których warto zrezygnować z żółtego sera!
Osoby, które wrzucają do sklepowego koszyku ser pakowany w plastikowe opakowania – mogą być rozczarowane. Należy być uważnym przy odczytywaniu etykietki serów. Producenci często zamieszczają nazwy „ser typu gouda/mazdamer itd”. Takie określenie jasno świadczy o tym, że nie jest to prawdziwy ser, a jedynie podróbka jakiejś odmiany. Kupując taki produkt trzeba wiedzieć o tym, że również jego smak może przynieść niemiłe rozczarowanie.