Mięso drobiowe przeżywa ostatnio prawdziwy renesans, a to dzięki badaniom, które dowiodły, że jest najzdrowszym i najchudszym mięsem. Oczywiście mowa o drobiu hodowanym w warunkach, jak najbardziej naturalnych. Poznaj jego zalety.
- Białe mięso drobiowe to przede wszystkim źródło pełnowartościowych i dobrze przyswajalnych białek.
- Osoby dbające o wagę powinny włączyć drób do swojego menu, bowiem w 100 g mięsa z kurczaka jest tylko 125 kcal.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















