- bardzo gruby (ok 2 cm) plaster szynki konserwowej
- 5 plastrów ananasa z puszki
- 1-2 torebki ryżu
- puszka kukurydzy
- sól
- pieprz
- majonez
Szynkę pokroić w kostkę, ananasa na małe cząsteczki. Ryż ugotować odsączyć i wymieszać z pozostałymi składnikami dodać około 2 łyżki majonezu, sól i pieprz do smaku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













