- 30 dag szynki
- 30 dag sera feta
- 30 dag makaronu świderki
- 1 papryka czerwona
- 1 zielony ogórek
- 1/2 puszki kukurydzy
- 2 łyżki oleju lub oliwy
- vegeta
- sól
- pieprz
- można także:
- 1/2 puszki fasoli konserwowej czerwonej
Makaron ugotować na pół miękko, paprykę pokroić wdrobną kostkę, ogórek obrać i pokroić w drobną kostkę, ser pokroić wkostkę. Kukurydzę odsączyć, szynkę pokroić w plasterki. Wszystkowymieszać, dodać olej, doprawić.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













