- 0,3 kg filetu z pstrąga pociętego na kawałki
- sok z cytryny
- szczypta soli
- pieprz czarny mielony Kamis
- 30 ml Kamis do ryb
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 30 g makaronu Mie Go-Tan do smażenia
- 1 limonka pocięta na plasterki
- 1 mały seler pocięty w paski
- 1 marchewka pocięta w paski
- szczypiorek
- 1 ząbek czosnku rozdrobniony
- 5 liści selera
Filet opłukać i polać sokiem z cytryny oraz posypać solą. Marynować w marynacie Kamis przez około 30 minut. Przygotować makaron. Na patelni zeszklić czosnek, dodać seler i marchewkę i smażyć przez 10 minut. Dodać makaron. Całość dokładnie wymieszać i posypać szczypiorkiem lub dymką. Zdjąć z ognia. Mięso wyjąć z marynaty, panierować w mące ziemniaczanej i smażyć na bardzo gorącym tłuszczu. Na talerzu ułożyć pstrąga na nim kawałki limonki, a wokoło ułożyć makaron z warzywami i liście selera. Podawać na gorąco.