- 500 g makaronu wstążki
- 40 g masła
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyzka posiekanej bazylii
- 1 ,5 szklanki śmietany
- 50 g świeżo startego parmezanu
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i wkładamy z powrotem do garnka. Gdy makaron będzie się gotował, stapiamy masło w średnim garnku, dodajemy pietruszkę, bazylię, śmietanę, sól i pieprz, gotujemy 2 minuty. Dodajemy parmezan i dobrze mieszamy, następnie dodajemy do ciepłego makaronu, delikatnie mieszamy, by wszystkie składniki były rozprowadzone równomiernie.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













