- 2 piersi z kurczaka
- 20 dag żółtego sera
- 5 pieczarek
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 łyżeczki vegety
- pieprz, papryka według uznania
Pierś i pieczarki pokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na tarce. Dodać majonez, mąkę, jajka i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Łyżką nakładać na rozgrzaną patelnię, w formie niewielkich placuszków i smażyć na złoty kolor. Podawać z ryżem lub ziemniakami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













