
Ten koktajl idealnie smakuje na plaży pod palmami...albo w upalne dni w Polsce
przepis z kuchni: tajskiej
czas: 5 minut
liczba porcji: 1
składniki:
2 łyżki whisky
1 łyżka wiśniówki
1 łyżka likieru pomarańczowego
1 łyżka soku z limonki
1 łyżeczka cukru palmowego lub trzcinowego
odrobina angostury
2 kostki lodu
1/2 szklanki soku z ananasa
gałązka świeżej mięty
przyrządzanie:
Alkohole, sok z limonki dokładnie wymieszać z shakerze. Dodać cukier i dokładnie rozpuścić. Do dużego kieliszka wrzucić pokruszony lód, wlać koktajl, dodać sok z ananasa. Udekorować miętą.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













