Ser halloumi zdobywa u nas coraz większą popularność. Jest znakomitą propozycją dla wegetarian. Świetnie smakuje w wersji grillowanej, czy smażonej. Dzisiaj jednak proponujemy prostszą wersję - burger ze świeżym serem.
Zobacz też: Domowy burger z indyka
składniki:
- ser halloumi
- bułka
- papryka
- awokado
- sól, pieprz
- oliwa
- łyżka majonezu
- łyżka jogurtu
przyrządzanie:
Przekrojoną na pół bułkę grillujemy delikatnie w piekarniku.
Obok grillujemy posmarowaną oliwą paprykę. Do momentu aż będzie lekko podpieczona.
Mieszamy jogurt i majonez, rozprowadzamy na obu połówkach bułki.
Pomiędzy bułkę wkładamy awokado, posypujemy pieprzem i solą, dalej grillowaną paprykę oraz ser halloumi.
Prosto, szybko i pysznie!