Idealne połączenie kilku składników sprawia, że to danie rozpływa się w ustach. Oto przepis na tagliatelle w sosie a'la carbonara, które zaskoczy nawet największych przeciwników szparag. Przekonaj się!
składniki:
- Makaron tagliatelle
- 10 szparagów
- kilka pomidorków koktajlowych
- kilka plastrów szynki parmeńskiej
- 60 ml śmietanki 30%
- 2 żółtka
- kawałek parmezanu
- pieprz
przyrządzanie:
- Pomidory opłucz i przekrój na pół. Szparagi opłucz, odłam twarde części i pozostałość pokrój. Wszystko smaż na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodaj szynkę parmeńską (pokrój długie plastry na małe kawałeczki).
- Żółtka wymieszaj ze śmietanką i wlej na patelnię. Całość dopraw pieprzem.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek i solą.
- Podawaj ze startym parmezanem.
Smakowało? ZOBACZ TEN PRZEPIS: Pączki z bitą śmietaną